Steven Olson

Ο Steve Olson συμβάλλει στη διαμόρφωση της βιομηχανίας ποτών για σχεδόν 50 χρόνια. Ξεκινώντας την καριέρα του στην εξυπηρέτηση, τη διαχείριση και τη λειτουργία εστιατορίων και μπαρ, ασχολήθηκε επίσης στον κλάδο ως συγγραφέας, σύμβουλος, εκπαιδευτής, ομιλητής και ακόμα και παρουσιαστής στην τηλεόραση, στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας ως ιδρυτής της aka wine geek, μιας εκπαιδευτικής και συμβουλευτικής ομάδας την οποία ηγήθηκε, προωθώντας την τέχνη της γευσιγνωσίας για 25 χρόνια. Ο Olson είναι ιδιαίτερα γνωστός για το πρωτοποριακό του έργο με το sherry, τα ισπανικά κρασιά, τα ελληνικά κρασιά και ποτά, το sake, το gin, το vermouth, τα Amari, τα brandy κάθε τύπου και το whiskey από διάφορες περιοχές, αλλά πιθανότατα είναι πιο γνωστός για το έργο του με τα ποτά από αγαύη τα τελευταία 30+ χρόνια. Για σχεδόν 25 από αυτά τα χρόνια, εργάστηκε ως aka maguey geek [συνεργαζόμενος εταίρος] για την Del Maguey Single Village Mezcal. Ωστόσο, πολλοί μπορεί να τον γνωρίζουν καλύτερα για τη συμβουλευτική του σε εστιατόρια και μπαρ, έχοντας σχεδιάσει τα καινοτόμα προγράμματα ποτών και τα συστήματα εξυπηρέτησης για πάνω από 50 εστιατόρια και μπαρ κατά τη διάρκεια της καριέρας του, όπως το Mayflower Inn στο Κονέκτικατ, το Gramercy Tavern στη Νέα Υόρκη, το Christopher’s στο Φοίνιξ, το Borgata στο Ατλάντικ Σίτι, το Aqua στο Μεξικό, και το Summit στο BROADMOOR στο Κολοράντο Σπρινγκς... ανάμεσα σε πολλά άλλα. Από τις πολλές διακρίσεις του, ο Steve επιλέχθηκε ως Επαγγελματίας Ποτών της Χρονιάς από το περιοδικό Santé το 2003, κέρδισε το βραβείο Καινοτόμου Ποτών της Χρονιάς από το περιοδικό CHEERS, βραβείο ζωής το 2005, και τιμήθηκε ως Καλύτερος Μέντορας Μπαρ στα Βραβεία Spirited στα Tales of the Cocktail το 2012. Αυτή τη στιγμή συμμετέχει σε μερικά συναρπαστικά έργα, συμπεριλαμβανομένου του J. Rieger & Co, μιας μικρής αποσταγματοποιίας που παράγει gin, whiskey και Amari στο Κάνσας Σίτι, MO, του Stray Dog Wild Gin και ενός χαρτοφυλακίου ποτών από την Ελλάδα, και του Ginger Beer Uncle Waithley, από τον ιδρυτή Karl Williams. Φυσικά, θα συνεχίσει πάντα να εργάζεται με τα ποτά από Αγαύη, λειτουργώντας ως σύνδεσμος και συνεχίζοντας τη συνεργασία του με τους palenqueros και την ομάδα στην Οαχάκα ως σύμβουλος με την Del Maguey. Ωστόσο, εξακολουθεί να αφιερώνει μεγάλο μέρος των ωρών του, ως συνιδρυτής και συνεργαζόμενος εταίρος με τον Doug Frost, MS, MW, στο Beverage Alcohol Resource (BAR), παρουσιάζοντας το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποσταγμένων ποτών και μιξολογίας στον κόσμο.