Η λεγόμενη παγκόσμια Αναγέννηση των Cocktail έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα για τους bartenders σε όλο τον κόσμο να ανεβάσουν πραγματικά την τέχνη μας, και μας έχει δώσει την ευκαιρία να πειραματιστούμε, να δημιουργήσουμε και να ευημερήσουμε, παρουσιάζοντας στους πελάτες μας συναρπαστικές νέες εκφράσεις κοκτέιλ. Ως η βάση για τόσα πολλά από τα πιο σημαντικά κλασικά κοκτέιλ, το GIN έχει εκτοξευτεί ως αγαπημένη βάση για αυτές τις εκφράσεις, από μια χούφτα gin που ήταν διαθέσιμα πριν από 25 χρόνια, σε χιλιάδες επιλογές που υπάρχουν σήμερα στην αγορά. Το GIN έχει πραγματικά γίνει ένα διεθνές και ποικιλόμορφο απόσταγμα και αποστάζεται σήμερα κυριολεκτικά σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο ή τη Γαλλία, αλλά από τις ΗΠΑ μέχρι την Ελλάδα, την Ιαπωνία και την Αφρική, εκπροσωπώντας κάθε στυλ που γνωρίζουμε, επιτρέποντας παράλληλα τη δημιουργικότητα να αποστάξει νέα στυλ, ενσωματώνοντας ίσως εξωτικά, συχνά τοπικά συστατικά, χωρίς φαινομενικά όρια ή περιορισμούς.
Πού χαράσσουμε τη γραμμή… ή την χαράσσουμε; Υπάρχει μια λεπτή διαφορά μεταξύ μιας απόσταξης που πραγματικά ενσαρκώνει το πνεύμα του Τζιν και αγκαλιάζει τα βότανα με ισορροπημένο και ολοκληρωμένο τρόπο, και των τζιν που ίσως σπάνε τα όρια, αλλά, λειτουργούν; Και πώς τα ενσωματώνουμε στα cocktail; Μπορούμε πράγματι να μιλήσουμε για terroir… στο Gin;
Παρακολουθήστε τον Steve Olson, συνιδρυτή του Beverage Alcohol Resource (και γνωστό λάτρη του gin), καθώς μας καθοδηγεί σε ένα ταξίδι μέσα από μερικές από τις επιλογές του από εξαιρετικά gin από όλο τον κόσμο που πιστεύει ότι μπορεί να αξίζουν μια θέση στα μπαρ μας.